duminică, 2 septembrie 2012

România. Cronica unei săptămâni obișnuite

    ”Regele a murit. (...) Trăiască regele!”   (Mark Twain)

     O săptămână ca oricare alta. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Timpul  pare a avea o nesfârșită răbdare cu românii. Și românii cu el... Niciun eveniment mai deosebit. Totul e așa cum știm... De pildă, veștile interesante legate de autostrăzi (hai siktir!) nu contenesc a ne face să ne simțim români. Autostrada Arad -Timișoara începe să se surpe. 112 milioane de euro a costat toată ticluiala și n-a fost dată-n folosință oficial. Până la noi ordine, avem totuși voie să zburăm pe ea cu viteze de până la 80 de km la oră. Dar asta nu e tot. O nouă minunăție ni se pregătește. Autostrada care va lega Transilvania de Moldova va costa în jur de 30 de milioane de euro pe kilometru. Nici primarul Oprescu nu se lasă mai prejos și-și anuță și el suspendata ce va costa în jur de 110 de milioane de euro pe kilometru. Bravos și la mai mare!

Tot din categoria banilor fără număr-fără număr este și costul referendumului. Vreo 25 de milioane de euro pentr-un fâs. Dan Voiculescu l-ar mai vrea o dată. Tot pe banii noștri, desigur. Gospodarii din localitatea vrânceană Lepșa ne-au dat o adevărată lecție de simț civic. Au participat la referendum în proporție de 250%. Pe procurori i-a impresionat cel mai tare devotamentul lor. Între timp, România începe să dispară de pe hărțile oficialilor europeni. Astfel, socialiștii Uniunii preferă să se țină departe de București, chiar dacă în această toamnă erau așteptați aici la congresul PES. Oamenii, cu scaun la cap, chiar se tem de criticile presei la întoarea acasă. Așa că preferă locuri mai civilizate. Bruxelles, de pildă. Pe  de altă parte, vicepreședintele Comisiei Europene, Viviane Reding se arată tot mai sceptică cu privire la aderarea României la spațiul Schengen. Asta, în timp ce președintele CE, Jose Manuel Barroso, laudă Bulgaria pentru progresele înregistrate și o declară pregătită pentru aderare.

Ultimul cangur pitic de la grădina zoologică din localitatea Bucov, județul Vrancea, a murit...mâncat de câini. Partenera nefericitului animăluț murise de vreo câteva luni. Mâncată de șobolani.... Sesiunea de toamnă a bacalaureatului ne confirmă. Școala românească produce rebuturi. 24% e promovabilitatea. Între timp, se prefigurează o nouă vedetă ce ne va încălzi micile ecrane mult timp de-aici încolo. Așteptăm cu nerăbdare lansarea în muzică, politică, presă, etc a taximetristului din Tulcea. Omul are potențial. Eba, fata cu poticnelile și succesurile s-a măritat cu Sida. Cum era de așteptat, USL-iștii și-au trimis și ei urătorii. A, și ea să uit. Avem un nou președinte. A plecat interimarul și s-a întors suspendatul. Cel pe care îl tot alegem din doi în doi ani. Ar trebui s-o facem mai des, c-așa e mai democratic. Oricum, timpul nu prea mai are răbdare...



4 comentarii:

  1. Foarte neoriginala paralela cu morometii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar fi super daca ai argumenta. Asa cum se facea in poiana lui Iocan...:P

      Ștergere
  2. Dar ceva de credinta data sfintilor odata pentru totdeauna nu scrii nimic? Ca doar esti membru al bisericii ramasintei, nu-i asa? Despre papa de la Roma, despre Antihrist, chiar nimic? Nu ai nici o inspiratie in aceasta directie?!








    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ai ca pierdut in termeni, in plus nu prea am prins legatura cu subiectul... Totusi mi-ai dat o idee. Ar fi interesant un material despre religie si ce face aceasta din om. Sper sa nu-mi pun lumea-n cap, mai ales ca religia alaturi de fotbal si politica strarneste intotdeauna pasiuni.

      Ștergere